Never Grow Up

Never Grow Up

sábado, 14 de abril de 2012

Ser competents aprenent: com enseyar i avaluar-ho

 Un dels treballs ja entregats constava en veure una conferència: Ser competents aprenent: com ensenyar-ho i avaluar-ho. del Sr. Carles Monereo. (UAB).
Seguidament voldria explicar alguns dels punts que vaig poder extreure d'aquesta conferència.
 -Com aprenen els nens?
Els nens per aprendre requereixen de tres nivell fonamentals. El primer nivell, el més bàsic, és el d'adquirir coneixements, procediments, actituds i valors com saber, dir, fer, sentir... 
El següent nivell és el d'autorregulació, aquest és el que els hi permet aprendre a aprendre, ja que per aprendre bé es necessiten estratègies, les quals els hi permetin planificar, supervisar i auto-avaluar. Però la finalitat final de l'aprenentatge és saber resoldre problemes, per arribar aquest calen competències, és a dir, coordinació de coneixement i d'estratègies per donar resposta els problemes.

Per resoldre aquests problemes l'alumne haurà de dominar uns coneixements, estratègies i competències que estan marcades al CURRÍCULUM. Actualment, està estudiat que la majoria dels alumnes obliden el 70% dels continguts apresos el curs anterior, per tant s'hauria de buscar nous mètodes.

-Ensenyar competències significa aprendre per solucionar problemes autèntics.
Les condicions de les activitats formulades als alumnes han de guardar un alt grau de fidelitat amb les condicions extraescolars. El professor està formant l'alumne per tal que resolgui problemes fora l'escola, per tant la formació més important és aquella que parteux d'una realitat fidel.
Aquestes han de contenir:
  • Realisme: Condicions d'aplicació i exigència cognitiva similars a les del problema extraescolar
  • Rellevància:  Les competències implicades són o seran estils en els contextos extraescolars involucrats.
  • Proximitat biològica: Les pràctiques educatives es troben a la "zona de desenvolupament" del professor i del centre.

Les competències bàsiques en el currículum


S'entén per competència la capacitat d'utilitzar els coneixements i habilitats, de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenció de coneixements vinculats a diferents sabers, cosa que implica la comprensió, la reflexió i el discerniment tenint en compte la dimensió social de cada situació.
                             Departanent d'ensenyament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario